Торт "Слоняча сльоза"
enjoy
24.10.2014

Складові:
тісто: 
- 6 яєць 
- 6 ст. л. цукру 
- 2 ст. л. борошна 
- 3 ст. л. какао 
- 1 год. Л. гашеного соди 

крем: 
- 200 гр. вершкового масла 
- 1 баночка згущеного молока 
- 1 банан 
- волоські горіхи (для обсипання)

Приготування
6 жовтків розтерти з цукром, борошном, какао і содою. Окремо в міцну піну збити білки. Все обережно змішуємо, форму змащуємо маслом і випікаємо при 160 градусах 30 хвилин. Форма у мене кругла d - 26. Готовність бісквіта перевіряємо зубочисткою. Виймаємо його з форми і ще гарячим складаємо вдвічі, а в середину кладемо дерев'яну качалку. Даємо охолонути. 

Готуємо крем:  масло і згущене молоко добре збиваємо і відправляємо в холодильник на 30 хвилин. 

Збірка торта:  бісквіт я не просочувала. Виймаємо гойдалку з бісквіту та намазуємо бісквіт кремом, потім на крем кладемо цілий очищений банан (банан можна просочити улюбленим лікером) і знову крем. Одну сторону торта змащуємо кремом і рясно посипаємо горіхами (у мене були волоські) Зверху я полила шоколадною глазур'ю.

close
Додати свій рецепт