Складові:
тісто:
- 6 яєць
- 6 ст. л. цукру
- 2 ст. л. борошна
- 3 ст. л. какао
- 1 год. Л. гашеного соди
крем:
- 200 гр. вершкового масла
- 1 баночка згущеного молока
- 1 банан
- волоські горіхи (для обсипання)
Приготування
6 жовтків розтерти з цукром, борошном, какао і содою. Окремо в міцну піну збити білки. Все обережно змішуємо, форму змащуємо маслом і випікаємо при 160 градусах 30 хвилин. Форма у мене кругла d - 26. Готовність бісквіта перевіряємо зубочисткою. Виймаємо його з форми і ще гарячим складаємо вдвічі, а в середину кладемо дерев'яну качалку. Даємо охолонути.
Готуємо крем: масло і згущене молоко добре збиваємо і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
Збірка торта: бісквіт я не просочувала. Виймаємо гойдалку з бісквіту та намазуємо бісквіт кремом, потім на крем кладемо цілий очищений банан (банан можна просочити улюбленим лікером) і знову крем. Одну сторону торта змащуємо кремом і рясно посипаємо горіхами (у мене були волоські) Зверху я полила шоколадною глазур'ю.