Торт "Орхідея"
enjoy
10.02.2015

Складові:
тісто:
- 3 яйця
- 1 скл. цукру
- 1 ч.л. амоняку загасити сметаною
- 3 ст.л. какао
- 2 скл. борошна
- 1 ч.л. соди, загашеної оцтом (або 2 ч.л. розпушувачу)
- 2 ст.л. олії
- щипка солі

бізе:
- 4 білки
- 1 скл. цукру
- 100г кокосової стружки
- ½ скл. підсмажених посічених горіхів

крем:
- 4 жовтки
- 1 скл. цукру
- 250г молока
- 800г масла
- 4 подвійні штуки зефіру (великі)
- 300г мармеладу

Приготування
Тісто: яйця збиваємо, додаємо цукор, олію, збиваємо, поступово додаючи решту інгредієнтів. Тісто має вийти консистенції густої сметани. Спекти з цього 2 коржі або один великий і розрізати на два.

Бізе: збити білки, поступово додати цукор. Коли все добре зіб’ється, додати кокосову стружку і горіхи, акуратно перемішати. Сушити при мінімальній температурі, щоб стало тверде. Для пляцка треба зробити два таких безе.

Крем: жовтки збити з цукром, молоко довести до кипіння і влити, помішуючи, до жовтків. Масу поставити на невеликий вогонь, довести до кипіння, мішати, щоб не пригоріло. Охолодити масу до кімнатної температури. Масло кімнатної температури збити і по одній ложці додавати до нього масу.

Зефір і мармелад порізати поздовж. Шматки зефіру мають бути в районі 1 см товщиною, а мармеладки – по півсантиметра.

Збираємо пляцок в такому порядку: 1й темний корж, крем, шар зефіру, крем, 1 безе, крем, 2 безе, крем, тонкий шар мармеладу, крем, 2й темний корж.

Перемазувати пляцок потрібно мінімум за добу до споживання, щоб він добре пройшовся кремом.

close
Додати свій рецепт