Торт "Оксана"
enjoy
31.01.2015

Складові:
тісто:
- 200г маргарину
- 1 ст. цукру
- 4 жовтки
- 1 яйце
- 2 ложки сметани
- 1,5 ложки какао
- 1,5 ст. борошна
- 1 ч.ложка соди + оцет

бізе:
- 4 білки
- 1 ст. цукру
- 1 ст. горіхів

крем:
- 2 яйця
- 200г масла
- 0.5 ст. цукру
- 4 столових ложки молока

Приготування
Розм'якшений маргарин розтерти з цукром, потім, продовжуючи збивати, по одному додати жовтки, яйце і сметану. Все добре збити. Потім додати какао, борошно і соду, погашену оцтом. Знову все добре розмішати. Тісто викласти в роз'ємну форму. Корж випікати в розігрітій до 180°С духовці до готовності (але не менше півгодини. Готовність коржа перевіряємо дерев'яною паличкою: сухий - корж готовий). Білки з цукром збиваємо в густу масу і додаємо горіхи. Безе випікати в розігрітій духовці (150°С) 1,5 години. Чи не дістаємо їх з духовки до повного її охолодження. Остиглий корж дістати з форми і розрізати на кілька пластів. Кожен пласт промазати масляним кремом. (Прекрасно підійде олійно-яєчний крем Шарлотт). Зверху торт теж змастити кремом і прикрасити безешкамі. Зберігати в холодильнику.

close
Додати свій рецепт