Роз'ємна форма діаметром 22 см.
Складові:
бісквіт:
- 4 яйця
- 0.5 склянки цукру
- 3/4 склянки борошна
- цедра 1 лимона
заварний крем:
- 3 жовтки
- 2 ст. л. цукру
- 1 ст. л. борошна з невеликою гіркою
- 0.5 л молока
- 7.5 г (пів пачки) цукру з натуральної ваніллю
білковий крем:
- 3 білки
- 0.5 склянки цукру
- щіпка лимонної кислоти
Приготування
Спекти лимонний бісквіт. Він виходить красивим і високим. Дати бісквіту вистоятися добу, на наступний день можна розрізати.
Зварити заварний крем на жовтках. У трохи остиглий крем додати цукор з натуральної ваніллю.
Так як ми надалі будемо запікати наш торт ще раз, потрібно поставити наш "вистояв" бісквіт на невелике деко, застелений папером для випікання.
Розрізати бісквіт на 3 пласта і промазати кожен теплим заварним кремом. Зверху і з боків торт змащуємо теж.
Білки збити в міцну піну з цукром і дрібкою лимонної кислоти. Ознака того, що процес збивання пройшов успішно - при спробі привернути ємність зі збитими білками вони повинні залишитися в посуді.
Верх і боки торта акуратно покрити білковим кремом.
Запечь при 180-150°С до рум'яної скоринки - недовго (починаємо запікати при 180°С і температуру поступово знижуємо).
Коли торт повністю охолоне, можна нарізати і їсти.