Спечемо два бісквітних коржа:
1 корж:
- 4 яйця
- 1 стакан цукру
- 1 стакан муки
- ваніль
Можна пекти в МВ на випічку 55 хвилин.
2 корж:
- 2 яйця
- 0,5 склянки цукру
- 0,5 склянки борошна
- ваніль
Цей корж можна пекти паралельно в духовці 20 хвилин.
Коржі повністю остудити і розрізати по товщині навпіл.
Приготувати крем.
Збити 350-400 мл жирних вершків до кремоподібного стану, додати 1 склянку цукрової пудри. Крем готовий.
Нижній великий полукорж побризкати добре соком від консервованого ананаса, намазати половину крему, зверху укласти консервований ананас, порізаний кубиками.
Накрити другим великим полукоржом і теж побризкати соком. Весь торт з боків і зверху обмазати іншим кремом.
Другий корж також розрізаємо по товщині, далі на смужки і потім на кубики. Чим дрібніше, тим красивіше.
Потім нарізані кубики руками притискаємо до поверхні торта зверху і з боків. Виходить "мімоза".
Готовий торт зверху посипаємо цукровою пудрою, ставимо мінімум на 1 годину в холодильник.
Торт виходить досить великий, майже 2 кг.