Складові:
- 2 яйця
- 1 стакан сметани 20%
- 0,5 банки згущеного молока
- 180 г цукру
- 2 с. л. какао
- 1 / 2ч. л. соди, що гаситься оцтом
- 1,5 склянки борошна
крем:
- 0,5 л. сметани 21% або більше (можна густі вершки або наполовину зі сметаною)
- 1 стакан цукру
глазур:
- По 4 ст. л. какао, цукру, молока.
- 40 г вершкового масла
- можна горіхи, чорнослив
Приготування
Для початку обов'язково отвесьте сметану, інакше при збиванні з цукром вона разжижить. Для цього викладіть сметану в марлю на сито, яке стоїть в мисці. Залиште в холодильнику на 7-8 годин. Сметану після цього хоч ножем ріж - густа.
Робимо коржі для торта «Кучерявий пінчер». Яйця збити з цукром, додати сметану, згущене молоко, гашене соду. Розділити тісто на дві частини. В одну покласти какао. Потім в обидві - муки. Тісто має бути як на оладки. Вилити в форми для випічки. Я пекла обидві форми одночасно. А можна ще краще - вилити обидва тести в одну форму за принципом кексу Зебра. Все одно тісто ламається і перемішується в процесі укладання. Але я так відразу не додумалася. А зробила дві форми. Отже, один (білий) корж розрізати вздовж на дві частини. На неї будемо укладати шматочки, а другу - разом з іншим коржем
поламати на шматки розміром з пів яйця.
Розрізати коржі можна відразу ж, як тільки охололи.
Тепер крем для торта «Кучерявий пінчер»: злегка збити сметану з цукром.
Формуємо торт «Кучерявий пінчер». На піднос покласти розрізану частину світлого коржа. (У мене він не дуже світлий, тому випадково потрапило трохи какао). Змастити кремом.
Тепер шматочки вмочати в крем і дуже щільно укладати зверху, пересипаючи при бажанні подрібненими горіхами або чорносливом.
Сформувати торт у вигляді купола або гірки. Зверху теж змастити кремом.
Поставити в холодильник. А в цей час робимо глазур.
Глазур: дуже просто - змішати какао, цукор і молоко, перемішати і поставити на водяну баню при кипінні. Хвилин через 5 ретельно перемішати. Ще потримати на бані, щоб какао повністю розчинилося. В кінці додати масло. Перемішати. Маса повинна бути рідкуватої, а не густий, інакше буде незручно наливати глазур поверх торта. Відразу, ще гарячу глазур полити ложкою поверх торта. Це дуже просто, не бійтеся цієї процедури. У підсумку виходить досить красиво. Набагато гарніше, ніж просто посипати тертим шоколадом.