Торт «Кучерявий пінчер»
enjoy
05.11.2014

Складові:
- 2 яйця 
- 1 стакан сметани 20% 
- 0,5 банки згущеного молока 
- 180 г цукру 
- 2 с. л. какао 
- 1 / 2ч. л. соди, що гаситься оцтом 
- 1,5 склянки борошна 

крем: 
- 0,5 л. сметани 21% або більше (можна густі вершки або наполовину зі сметаною) 
- 1 стакан цукру 

глазур: 
- По 4 ст. л. какао, цукру, молока. 
- 40 г вершкового масла 
- можна горіхи, чорнослив

Приготування
Для початку обов'язково отвесьте сметану, інакше при збиванні з цукром вона разжижить. Для цього викладіть сметану в марлю на сито, яке стоїть в мисці. Залиште в холодильнику на 7-8 годин. Сметану після цього хоч ножем ріж - густа. 

Робимо коржі для торта «Кучерявий пінчер». Яйця збити з цукром, додати сметану, згущене молоко, гашене соду. Розділити тісто на дві частини. В одну покласти какао. Потім в обидві - муки. Тісто має бути як на оладки. Вилити в форми для випічки. Я пекла обидві форми одночасно. А можна ще краще - вилити обидва тести в одну форму за принципом кексу Зебра. Все одно тісто ламається і перемішується в процесі укладання. Але я так відразу не додумалася. А зробила дві форми. Отже, один (білий) корж розрізати вздовж на дві частини. На неї будемо укладати шматочки, а другу - разом з іншим коржем 
поламати на шматки розміром з пів яйця. 
Розрізати коржі можна відразу ж, як тільки охололи. 

Тепер крем для торта «Кучерявий пінчер»: злегка збити сметану з цукром. 

Формуємо торт «Кучерявий пінчер». На піднос покласти розрізану частину світлого коржа. (У мене він не дуже світлий, тому випадково потрапило трохи какао). Змастити кремом. 
Тепер шматочки вмочати в крем і дуже щільно укладати зверху, пересипаючи при бажанні подрібненими горіхами або чорносливом. 
Сформувати торт у вигляді купола або гірки. Зверху теж змастити кремом. 
Поставити в холодильник. А в цей час робимо глазур. 

Глазур: дуже просто - змішати какао, цукор і молоко, перемішати і поставити на водяну баню при кипінні. Хвилин через 5 ретельно перемішати. Ще потримати на бані, щоб какао повністю розчинилося. В кінці додати масло. Перемішати. Маса повинна бути рідкуватої, а не густий, інакше буде незручно наливати глазур поверх торта. Відразу, ще гарячу глазур полити ложкою поверх торта. Це дуже просто, не бійтеся цієї процедури. У підсумку виходить досить красиво. Набагато гарніше, ніж просто посипати тертим шоколадом.

close
Додати свій рецепт