Торт Чорний принц
enjoy
18.03.2015

Складові:
на три коржі:
- 18 білків
- 3 склянки цукру
- 6 столових ложок какао
- 3 столові ложки крохмалю
- 1,5 склянки білих сухарів
- 3 склянки посічених горіхів

крем:
- 18 жовтків
- 2 склянки цукру
- 6 столових ложок какао
- 2/3 склянки молока
- 600 грамів масла
- 2 столові ложки коньяку

декор:
- шоколадка і кокосова стружка

Приготування
Кожен корж готуємо окремо. Збиваємо 6 білків. Коли білки будуть майже збиті, додаємо поступово 1 склянку цукру і збиваємо до пишної маси так, щоб, коли перевернути посудину з білками, вони не виливалися.

Окремо змішуємо 2 столові ложки какао, 1 столову ложку крохмалю, 0,5 склянки білих сухарів і 1 склянку посічених горіхів, обережно змішуємо це з білками. Потім викладаємо все на змащену жиром форму (можна й застелити пергаментний папір). Випікаємо перший корж, а потім два наступні. Випікати треба спочатку при температурі 175 градусів, через 10-15хв. температуру слід зменшити до 150 градусів і сушити (як безе).

Готуємо крем. Розтираємо жовтки з цукром, змішуємо з какао і молоком, заварюємо на водяній бані крем, весь час помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Охолоджуємо і збиваємо з маслом. У кінці додаємо коньяк.

Перемащуємо кожен корж кремом з розрахунку, що верхній і боки так само треба змастити кремом. Зверху натираємо шоколад і посипаємо кокосовою стружкою. Ставимо в холодильник на ніч.

close
Додати свій рецепт