Бісквітний торт з ягодами
Катя
16.11.2014

Складові:
крем:
-цукор 125 г + 1 ст ложка
-борошно 2 ст ложки
-сметана (я брала 25%) 250 г
-яйцо 1 шт
-масло вершкове 150 г

бісквіт:
-цукор 1 ст
-борошно 1 ст
-яйцо 5 шт
-разрихлітель 1 ч.л. без гірки

Ягоди (полуниця, лохина, малина і т.п)

Приготування
Спочатку готуємо крем. Змішуємо сметану, яйце і борошно. Додаємо цукор.

Все дуже добре перемішуємо і ставимо варити на водяній бані до загустіння. Заважати треба, щоб не утворювалися грудочки. Коли заварювана частина крему буде готова - ставимо її охолонути.

Вершкове масло попередньо потрібно дістати з холодильника, щоб воно до моменту збивання було кімнатної температури. Масло збиваємо з 1 столовою ложкою цукру.

У збите масло поступово (по 1 ложці) додаємо «заварну сметану». Обидві частини крему повинні бути однієї температури. Збиваємо до пишної міцної піни.

Тепер готуємо бісквіт. Відокремлюємо білки від жовтків.

Білки збиваємо, поступово додаючи цукор.

Потім додаємо по одному жовтку при цьому продовжуючи збивати.

Додаємо борошно і розпушувач.

Виливаємо тісто у форму і випікаємо до готовності.

Коли бісквіт охолоне, розділити його на 2 частини.
Нижній шар я просочила чорничним варенням, потім змастила кремом і виклала, нарізану круглішкамі, полуницю.



Джерело: Спочатку готуємо крем. Змішуємо сметану, яйце і борошно. Додаємо цукор. Все дуже добре перемішуємо і ставимо варити на
close
Додати свій рецепт