Торт "Бджілка"
enjoy
14.12.2014

борошно - 2-2,5 ст.- 250 гр.
яйце - 3 шт.
масло - 75 гр.
цукор - 1 ст.
мед - 4 ст.л.
сода - 1 ч.л (під ніж без гірки).

Нагріти в ковшике мед з содою. Потрібно помішувати постійно! Чим довше нагрівати, тим темніше медова маса. Зняти з вогню. У каструлі розтопити масло і остудити. Потім додати яйця і цукор. Гарненько збити. Змішати медову масу з яєчної і збити. Додати 1 склянка борошна і перемішати міксером. Потім додати решту борошна. Тісто має бути трохи густіше, ніж на оладки, і стікати, а не шльопати з віночків міксера. Дно форми застелити пергаментом. Вилити тісто у форму і випікати при 180 градусах 20-30 хвилин. Готовий корж (готовність перевірити зубочисткою) розрізати на 4 тонших. Обрізати краю торта.

крем:
сметана (жирність 25-30%) - 200 гр
вершки 33% - 100 гр
варена згущене молоко - 1 банка (380-400 гр)
мед - 1 ст.ложка з гіркою
Для крему, яким покривається верх торта, потрібен ще желатин - 1 пачка 5 гр (або 1 ч.л). + 50 гр вершків, щоб замочити желатин (для крему всередину торта желатин не потрібний). З'єднати сметану, вершки, варене згущене молоко і мед. Збити міксером до однорідної маси. Розділити крем на 2 частини. Менша частина - для верху (соти). Здебільшого крему змастити все остиглі коржі і поставити торт-заготовку в холодильник.

Тим часом приготувати желатиновий крем: желатин залити холодними вершками. Дати набрякнути (з гарним мікрокристалічним желатином це відбувається швидко - протягом 5-7 хв.) Перекласти желатинову масу в каструльку і поставити прогрівати на плиту. Постійно помішувати, не доводячи до кипіння. Трохи охолодити желатин (не до застигання, хвилини 2-3, не більше). І акуратно, при постійному помішуванні, ввести його в крем (в меншу частину). Після додавання гарячого желатину в крем, крем стане досить рідкий - не лякайтеся так і повинно бути. І відразу, не даючи крему "схопитися", залити верх і лопаткою разравнять.

Зробити "соти": для цього плівку з бульбашками прикласти до верху торта, трохи натискаючи, притиснути по всій поверхні, щоб бульбашки вдаючись у крем. Потавіть торт на 15-20 хв у холодильник, щоб схопилися стільники. Можна відразу обсипати боки торта крихтою медових пластів, потім прикласти плівку і поставити застигати на всю ніч у холодильник.

Для обсипання боків торта подрібнити обрізки медових пластів (наприклад, качалкою). І прикрасити бджолами з шоколадного ганаша. Щоб приготувати бджілок, розтопити окремо 30 гр. білого і 50 гіркого (75%) шоколаду на водяній бані, вилити в кондитерський мішок або просто в пакетик, зробити дірочку і намалювати на пергаменті гірким шоколадом тулуб. Дати шоколаду застигнути, зверху так само через пакет намалювати білі полосочки, очки і прикріпити мигдальні пелюстки (крильця). Поставити торт в холод до повного застигання.

close
Додати свій рецепт