Складові:
- 400 г вареної картоплі
- 400 г вареної моркви
- 200 г вареної ковбаси
- 200 г солоного або свіжого огірка
- 3 варених яйця
- цибулина
- 3 -4 чорнослива (або маслини, в крайньому випадку чорної ікри)
- майонез
Приготування
Картоплю тремо на тертку. Робимо з нього основу у формі тигрячої голови. Намазуємо її майонезом.
Викладаємо нарізану кубиками ковбасу. Покриваємо майонезом.
Наступний шар - огірки з цибулею. Покриваємо майонезом.
Потім натерті на тертку яйця. Білок одного яйця залишаємо для прикраси. Покриваємо майонезом.
Тертою морквою обкладаємо всю голову.
З білка яйця нарізаємо кружечки для очей.
З огірка робимо зіниці і вушка. Що залишився білок тремо на дрібну терку і формуєм щічки.
Цибулю нарізаємо півкільцями, відокремлюємо пір'ячко і вставляємо вуса й вії.
З чорносливу робимо носик, нарізаємо вздовж на смужки і декоруємо мордочку тигра.
З ковбаси зробити язичок. Я ж вирізала його з болгарського перцю.