Суп з рябчика зі свіжими грибами
enjoy
03.11.2014

Складові:
- качка - 1 шт. 
- помідори - 2-3 шт. 
- картопля - 2 кг 
- масло - 100г 
- яйце - 1 шт. 
- часник - 1 головка 
- борошно - 1 ст.л. 
- сіль, спеції - за смаком.

Приготування
Дрібно посікти кілька цибулин (на качку або двох чирков - 2-3 цибулини) і пережарити на вершковому маслі до рожевого кольору Варених качок вийняти з каструлі і розрізати на шматки. У киплячий бульйон покласти пересмажений цибулю, додати туди нарубаної зелені (кріп, кінза, петрушка) і дати прокипіти 10 хв. Потім опустити в киплячий бульйон 2-3 стиглих помідора і варити ще близько 5 хв. Вийняти цибулю і помідори з бульйону. З помідорів зняти шкірку і розім'яти з дрібно посічений часником. Шматки варених качок свешать з цибулею, розім'ятими помідорами, додати вершкове масло, червоний мелений перець, столову ложку борошна і тушкувати на слабкому вогні 5-10 хв. Це буде спекотне. 

Для приготування супу розвести в бульйоні 1 столову ложку борошна. Щоб не утворилися грудки, борошно рекомендується попередньо пережарити па сковороді з вершковим маслом. Додати в бульйон трохи кориці і червоного меленого перцю. Потім розбовтати в гуртку сире яйце, влити в киплячий бульйон, енергійно розмішати і відразу ж зняти каструлю з вогню. У готовий суп додати дрібно нарубану зелень. 

На приготування такої страви беруть дрібних качок - чирков і шіроконосок осіннього відстрілу. В цей час вони особливо угодовані. 

В гусятницю ріжуть добірну картоплю. Зверху кладуть топлене вершкове масло. Тушкують у духовці або російської печі до готовності, тобто до належної м'якості м'яса, коли м'ясо вільно відділяється від кісток.

close
Додати свій рецепт