Суп з фрикадельками
enjoy
09.02.2015

Складові:
фрикадельки:
- 250г м’ясного фаршу
- 50г цибулі
- сіль, перець

суп:
- 300г картоплі
- 100г моркви
- 80-100г тоненьких макаронів
- 50г цибулі
- лавровий листок
- чорний мелений перець
- сіль, зелень

Приготування
Фарш перемішайте з дрібно нарізаною або перетертою цибулею, посоліть і поперчіть. Вологою чайною ложкою чи руками зробіть з фаршу кульки. Це і є наші фрикадельки. Для покращення консистенції фрикадельок можна додати до фаршу 1 ст.л. борошна або яйце, хоча яйце робить фрикадельки дещо менш ніжними.

Картоплю, моркву і цибулю для супу подрібніть і додайте в киплячу воду. Якщо маєте бажання, то можна засмажити натерту моркву і цибулю, а тоді трохи пізніше додати її до супу. Посоліть супчик і поваріть хвилин 15.

Наступним кроком додайте до супу фрикадельки та дрібні макарони, тоді лавровий лист і перець. Варіть суп на невеликому вогні 5 хвилин, додайте подрібнену зелень та вимикайте.

Для заморозки фрикадельки потрібно викласти на дошку, накриту поліетиленом, і поставити її в морозилку. Я для цього використовую звичайні дошки для нарізання овочів. Коли фрикадельки замерзнуть, їх потрібно зібрати і скласти в пакет, і в такому вигляді зберігати в морозилці аж поки вони не знадобляться.

close
Додати свій рецепт