Суп-пюре з цвітної капусти з грінками
enjoy
10.09.2014

Складові супу:
- 300 г цвітної капусти
- 1 шт. моркви
- 1 головка (велика) ріпчастої цибулі
- 2 ст. л. пшеничного борошна
- 3 ст. л. олії
- 1 л води
- 7 шт. перцю запашного горошком
- сіль, мелений перець (за смаком)

Складові грінок:
- хліб - такий який любите 
- 2-3 ст. л. рослинної олії 
- 3 зубчики часнику

Приготування
У рослинне масло за допомогою часникодавки видавити 3 зубчики часнику і залишити "маринуватися" поки готуємо хліб, з якого зрізаємо скоринки і ріжемо кубиками приблизно 1 см.
На сковороді на нашому часниковому маслі обсмажуємо швиденько кубики хліба, викладаємо їх на деко і сушимо в духовці.
Моркву і цибулю дрібно ріжемо, і починаємо тушкувати на сковороді з додаванням 2 ст. л. рослинного масла і 50 мл води (до тих пір, поки вся рідина не випарується)
Борошно пасеруємо на тому маслі, що залишилось.
Цвітну капусту відварюємо до м'якості в 1 л води з додаванням горошин перцю і солі.
Капусту з тушкованими овочами збиваємо блендером (або протираємо через сито), додаємо пасероване борошно і добре розмішуємо.
З капустяного відвару видаляємо перець. Суміш проварити ще 2-3 хвилини помішуючи.
Суп подавати гарячим, з зеленню та грінками!

close
Додати свій рецепт