Сирник без тіста
Складові:
- 1 кг сиру
- 500 г цукру
- 10 яєць
- 200г вершкового масла
- 2 ст. ложки манної крупи
- З-4 варені картоплини
- 50г посічених горіхів
- ванілін
- мигдальна есенція
Приготування
Жовтки розтерти з цукром, додати розтоплене масло, змелені сир і картоплю, ванілін, кілька крапель мигдалевої есенції і розтерти, щоб утворилася пухка маса. Вимішати її з піною збитих білків, манною крупою і вилити у форму, застелену промащеним папером.
Зверху посипати посіченими горіхами, цукром, ізюмом.
Пекти в гарячій духовці (210-220°С) протягом години. Якщо сирник надто рум'яниться, прикрити вологим папером. Зняти з листа, коли цілком остигне.