Сирне фондю
enjoy
15.02.2015

Складові:
на 4 порції:
- сир грюйер 150г
- сир емменталь 150г
- вино біле сухе 150г
- горілка вишнева 20г
- крохмаль картопляний або кукурудзяний 1 ч. ложка
- часник 2 зубчики
- мускатний горіх тертий 1 щіпка
- багет або хліб зерновий черствий 1 шт.

Приготування
Зубчики часнику розріжте навпіл, натріть ними стінки і дно каструлі для фондю. Сир натріть на тертці і покладіть в каструлю. Влийте в каструлю вино, що залишилося і вишневу горілку. Постійно помішуючи, доведіть суміш на плиті до кипіння. Влийте розведений 2 столовими ложками вина крохмаль і варіть суміш 1 хвилину. Переставте каструлю на горілку, додайте мускатний горіх і перемішайте.

Багет або хліб наріжте кубиками і викладіть на блюдо. Шматочки хліба по одному наколюйте на спеціальну вилку для фондю і опускайте в сирну суміш, при цьому перемішуючи її. Їжте прямо з вилки.

close
Додати свій рецепт