Шоколадно-апельсинові пальчики
enjoy
08.11.2014

Складові:
- апельсини (кірки) - 3шт
- цукор - 200г
- шоколад темний (60-70% какао) - 100г
- масло вершкове - 5г

Приготування
Відразу скажемо, що готова шоколадна глазур тут не підійде - вона моментально схоплюється і застигає - доведеться підігрівати її буквально після кожної скоринки. І ще немає сенсу намагатися повністю зрізати білі перетинки апельсинів - мінімум 3-4 мм такої м'якоті потрібно залишити, інакше при варінні кірки перетворяться на джем.
Апельсини вимити, порізати четвертинками, видалити (з'їсти) м'якоть. Апельсинові кірки порізати тонкими смужками уздовж (шириною 4-5мм). Якщо у апельсинів дуже товсті білі «нутрощі», акуратно зрізати їх кінчиком ножа.
Закип'ятити 2 склянки води і проварити в них скоринки 2-3 хвилини, відкинути на друшляк, промити холодною водою, воду злити. Повторити цю процедуру ще раз - для того, щоб позбутися гіркоти в скоринках.
Потім засипати в каструлю цукор, залити 200 мл води. Поставити на вогонь, довести до кипіння, помішуючи. Як тільки цукор повністю розчиниться, вогонь зменшити до мінімуму, викласти в сироп кірки, і варити їх близько 1 години, періодично помішуючи і стежачи за кількістю сиропу в каструлі. В принципі, до кінця варіння сироп повинен повністю вивариться. Акуратно викласти скоринки на пергамент (по одній, струшуючи надлишки сиропу в каструлю - найзручніше це робити пінцетом) так, щоб вони не стикалися один з одним. У такому вигляді дати їм повністю охолонути.
Шоколад розтопити на водяній бані або дуже повільному вогні з шматочком масла. Перемішати до повністю однорідного стану. Знову озброївшись пінцетом, по одній вмочати кірки в шоколадній глазурі і викладати на новий аркуш пергаменту. Дати «схопитися» при кімнатній температурі, потім прибрати в холодильник до повного застигання.

close
Додати свій рецепт