Складові:
кульки з сиру:
- сир 250г
- борошно 3 столові ложки
- яйце 1 штука або 2 жовтки
- цукор 50г
- кокосова стружка 40г
тісто:
- борошно 150г
- яйця 3 штуки
- цукор 100г
- ванільний цукор 1 столова ложка
- щіпка солі
- шоколад 100г
- какао 3 столові ложки
- крохмаль 2 столові ложки
- розпушувач 1 чайна ложка
- молоко 100-150 мл
глазур:
- 2 ст. л. вершкове масло
- 4 ст. л. молока
- 1 ст. сахара
- 2 ст. л какао
Приготування
Сир перетерти через сито.
Яйце (або жовтки) збивати з цукром 2-3 хвилини.
Додати просіяне борошно і кокосову стружку і перемішати.
Форму застелити папером для випічки або змастити маслом і присипати борошном.
Сформувати невеликі кульки із сирної маси і викласти на дно форми.
Духовку розігріти до 180 градусів.
Тісто: у ємність просіяти борошно, крохмаль, розпушувач, какао і перемішати.
Шоколад подрібнити ножем.
У каструльці довести до кипіння (не кип'ятити) молоко, зняти з вогню, покласти. Віночком перемішати шоколад з молоком до однорідності.
Білки відокремити від жовтків.
Жовтки збивати з цукром 3-4 хвилини.
До жовтків додати шоколадну суміш і перемішати.
Додати сухі інгредієнти і перемішати до однорідності. Якщо тісто вийшло дуже густим, розвести його молоком.
Білки збити з сіллю до стійких піків.
Акуратно підмішати збиті білки до тіста.
Готове тісто вилити на підготовлені кульки намагаючись заповнити всі порожні місця.
Поставити в духовку на 30-40 хвилин, готовність перевірити зубочисткою (час залежить від духовки).
Готовий пиріг дістати з духовки і залишити остигати у формі.
Поки пиріг остигає, приготувати глазур (кількість глазурі можна робити за смаком).
Глазур: на сковороду влити молоко, в нього висипати цукор, потім масло, все перемішати. Закипить-додати какао. Коли піна почне спадати зняти з вогню.
Остиглий пиріг витягти з форми і покрити глазур'ю.
Джерело: Сир перетерти через сито. Яйце (або жовтки) збивати з цукром 2-3 хвилини. Додати просіяне борошно і кокосову стружку і п