Шоколадний торт з сирними кульками
enjoy
02.11.2014

Складові:
кульки з сиру: 
- сир 250г 
- борошно 3 столові ложки 
- яйце 1 штука або 2 жовтки 
- цукор 50г 
- кокосова стружка 40г 

тісто: 
- борошно 150г 
- яйця 3 штуки 
- цукор 100г 
- ванільний цукор 1 столова ложка 
- щіпка солі
- шоколад 100г 
- какао 3 столові ложки 
- крохмаль 2 столові ложки 
- розпушувач 1 чайна ложка 
- молоко 100-150 мл 

глазур: 
- 2 ст. л. вершкове масло
- 4 ст. л. молока 
- 1 ст. сахара 
- 2 ст. л какао

Приготування
Сир перетерти через сито. 
Яйце (або жовтки) збивати з цукром 2-3 хвилини. 
Додати просіяне борошно і кокосову стружку і перемішати. 
Форму застелити папером для випічки або змастити маслом і присипати борошном. 
Сформувати невеликі кульки із сирної маси і викласти на дно форми. 
Духовку розігріти до 180 градусів. 

Тісто: у ємність просіяти борошно, крохмаль, розпушувач, какао і перемішати. 
Шоколад подрібнити ножем. 
У каструльці довести до кипіння (не кип'ятити) молоко, зняти з вогню, покласти. Віночком перемішати шоколад з молоком до однорідності. 
Білки відокремити від жовтків. 
Жовтки збивати з цукром 3-4 хвилини. 
До жовтків додати шоколадну суміш і перемішати. 
Додати сухі інгредієнти і перемішати до однорідності. Якщо тісто вийшло дуже густим, розвести його молоком. 
Білки збити з сіллю до стійких піків. 
Акуратно підмішати збиті білки до тіста. 
Готове тісто вилити на підготовлені кульки намагаючись заповнити всі порожні місця. 
Поставити в духовку на 30-40 хвилин, готовність перевірити зубочисткою (час залежить від духовки). 
Готовий пиріг дістати з духовки і залишити остигати у формі.
Поки пиріг остигає, приготувати глазур (кількість глазурі можна робити за смаком). 

Глазур: на сковороду влити молоко, в нього висипати цукор, потім масло, все перемішати. Закипить-додати какао. Коли піна почне спадати зняти з вогню.
Остиглий пиріг витягти з форми і покрити глазур'ю.



Джерело: Сир перетерти через сито. Яйце (або жовтки) збивати з цукром 2-3 хвилини. Додати просіяне борошно і кокосову стружку і п
close
Додати свій рецепт