Щі з молодої капусти зі свининою
enjoy
10.09.2014

Складові:
- свинина ( лопатка , шия ) - 700 г
- сіль - за смаком
- цибуля - 1 шт.
- томати у власному соку - 150 г
- морква - 1 шт.
- качан молодої капусти - 1 шт.
- сметана
- морква - 2 шт.
- горошини чорного перцю - 10 шт.
- пучок петрушки - 1 шт.
- лист лавровий - 1 шт.
- картопля - 3 шт.
- пучок кропу - 1 шт.
- товчений часник - 3 зубчики
- масло рослинне - 2 ст. л. 
- лавровий лист - 2 шт.
- часник - 3 зубчики

Приготування
Свинину вимити, покласти в каструлю з 2,5 л холодної води, довести до кипіння. Зняти шумівкою піну і варити на середньому вогні під нещільно закритою кришкою 2 ч. Для супу краще всього вибрати шматок свинини з кісточкою і невеликим прошарком жиру.

Цибулю, моркву, картоплю і часник очистити. Цибулю і моркву нарізати тонкою соломкою, часник - тонкими пластинами. Картоплю нарізати брусками і покласти в миску з холодною водою. З капусти зняти верхнє листя. Кочан сполоснути і дуже тонко нашаткувати, видаливши качан.

Розігріти в сотейнику рослинне масло і обсмажити цибулю і моркву, 5 хв. Додати розім'яті томати разом з соком, що виділився, тушкувати 5 хв. Зняти з вогню.

Свинину вынуть из бульона, дать ей немного остыть, затем нарезать небольшими кусочками. Бульйон процідити і довести до кипіння.

Картоплю відкинути на друшляк і додати в киплячий бульйон разом з капустою, варити 10 хв.

Покласти в щи обсмажені овочі і варити ще 10 хв. Приправити сіллю і перцем. Зелень вимити, обсушити і дрібно нарізати. Додати в щи лавровий лист, часник і зелень. Зняти з вогню і залишити під кришкою на 25 хв. Подавати зі сметаною.

close
Додати свій рецепт