Складові:
- 1 великий варений буряк
- 1 велика цибулина
- 2 невеликих кислих яблука
- рослинна олія
- майонез
- кмин
- болгарський перець і зелень для прикраси
Приготування
Буряк попередньо відварюємо, можна це зробити напередодні. Слід врахувати, що молодий буряк вариться набагато швидше, ніж полежавша на зберіганні. Якщо взимку буряк вагою в півкіло доведеться варити не менше двох годин, то витягнутий з грядки досить поварити хвилин 40. Буряк чистимо і тремо на корейській тертці.
Цибулю чистимо, ріжемо півкільцями і злегка присипаємо цукром. Потім підсмажити його на олії. Цибуля повинена залишитися трохи хрусткою. Яблука чистимо і так само, як і буряк тремо на тертці.
З'єднуємо всі компоненти. Перемішуємо. Додаємо майонез і мелений кмин. Сіль я не клала - в цьому салаті зовсім не відчувається її відсутність.
Тепер викладаємо салат на тарілку. Прикрасити можна гілочками петрушки або, як у мене - смужками болгарського перцю і кропом.