Салат «Новорічна ялинка»
enjoy
15.02.2015

Складові:
- буряк 2 шт.
- велика морква 1 шт.
- картопля 5шт.
- цибуля (ріпчаста)
- майонез

прикраса:
- кріп
- консервована кукурудза
- журавлина (гранат)
- яйце

Приготування
Овочі відварити і остудити, очистити, натерти на середній тертці ( з однієї часточки морквини вирізати для прикраси зірочку ). Варто відзначити, що для святкового варіанту даної страви картоплю можна замінити кислим яблуком. Оселедець обробити, звільнити від кісток, нарізати дрібними шматочками.

Тепер на широке гарне блюдо викладаємо шари (товщиною приблизно в 1 см ) у формі ялинки:
- Картопля, присмачена майонезом;
- Оселедець із цибулею - тонкий шар майонезу;
- Морква;
- Буряк рясно покриваємо майонезом і акуратно розмазуємо.

Беремося за прикрасу нашої новорічної красуні - викладаємо гілочки кропу за подобою справжніх гілок. У вершину ялинки укладаємо морквяну зірку. Варене яйце натираємо на дрібній тертці ( жовток окремо від білка). Натерту білкову масу викладаємо як основу майбутньої «гірлянди». Саму гірлянду формуємо з зерен кукурудзи. Також викладаємо натертий жовток - основою інший гірлянди, в ролі якої виступлять ягоди журавлини.

close
Додати свій рецепт