Салат Цезар
enjoy
07.02.2015

Складові:
- 400 грам салату ромен
- 1 великий зубчик молодого часнику
- 100 грам білого хліба
- 50 грам оливкової олії
- куряче яйце
- 2 столові ложки сиру пармезан тертого
- сік 1 лимона
- кілька крапель соусу вустерський
- сіль, мелений чорний перець

Приготування
Листя салату необхідно акуратно промити і обсушити, а потім до подачі покласти в холодильник.

Потім потрібно приготувати часникові крутони. Необхідний підсохлий білий хліб (краще багет), з якого потрібно зрізати скоринку, нарізати його кубиками, розмір сторони яких становить сантиметр, і протягом 10 хвилин витримати в духовці, розігрітій до 180°С, поки хліб не підрум'янитися. Поки крутони будуть підсушуватися, їх необхідно на деку пару разів перевернути. Тим часом потрібно розчавити і розтерти з сіллю часник. Після додати столову ложку оливкової олії, а потім поставити масу прогріватися на невеликий вогонь. Після чого на пару хвилин додати крутони, постійно перемішуючи їх.

Сире яйце необхідно надколоти з тупого кінця, а потім на хвилину опустити в каструлю, вода в якій ледь кипить.

Салатну миску потрібно натерти часником, потім викласти туди зелень. Скропити олією і акуратно перемішати зелень. Потім приправити перцем і сіллю, знову перемішати. Після додати пару крапель вустерського соусу і лимонний сік і знову перемішати.

Наступним етапом потрібно розбити яйце, вилити його на салат і перемішати блюдо. Нарешті, посипати сиром, знову перемішати і додати крутони - перемішати востаннє.

close
Додати свій рецепт