Різдвяний кекс з сухофруктами
enjoy
15.02.2015

Складові:
- 200г борошна
- 4 яйця
- 50 мл вершків
- 300г горіхів (ліщина, фундук, мигдаль)
- 200г кураги
- 150г ізюму
- 100г цукру
- 50г цукрової пудри
- 100 мл рому (коньяку, лікеру)
- прянощі за смаком (кориця, мускатний горіх, імбир)
- 1 ст. ложка олії
- 10г розпушувача
- щіпка солі

Приготування
Перш ніж пекти різдвяний кекс із сухофруктами і горіхами, слід заздалегідь підготувати продукти.  Сухофрукти гарненько промий і обсуши. Курагу наріж маленькими шматочками, змішай з ізюмом, залий ромом і залиш настоятися бажано на добу. Горіхи очисти, обсуши 5 хвилин у розігрітій духовці і остуди.

Збий яйця з цукром, сіллю і вершками до однорідної пишної маси. Акуратно вмішай у яєчно-молочну суміш просіяне борошно з розпушувачем. Сухофрукти обваляй у борошні. Додай в тісто горіхи, сухофрукти, улюблені прянощі за смаком і акуратно перемішай тісто. Виклади тісто в змащену олією форму для випікання, заповнивши її на 2/3. Накрий тісто і дати постояти 30 хвилин при 40°С, можна, наприклад, у теплій духовці.

Випікай різдвяний кекс із сухофруктами і горіхами 40-50 хвилин при температурі 180°С. Перевірити готовність можна дерев'яною паличкою: якщо вона суха, кекс готовий. Готовий кекс із повністю остуди на решітці і посип цукровою пудрою. Найскладніше в цьому рецепті - сховати випічку від зголоднілих домочадців, які збіглися на кухню на апетитні аромати, якщо ти вирішила зберігати різдвяний кекс із сухофруктами і горіхами до самих свят.

close
Додати свій рецепт