Рибний бульйон
enjoy
16.02.2015

Складові:
1 л. бульйону:
- рибні відходи або дрібна риба 1000г
- вода 1250г
- пет­рушка (корінь) 16 г або селера (корінь) 18г
- цибуля 14г
- сіль 5г
- лав­ровий лист 0,05г

Приготування
Готують з рибних відходів - голів, кісток, плавників і шкіри або з дрібної риби. Рибні відходи старанно промивають, великі кістки й голови розрубують на частини, видаливши зябра. Дрібну рибу потро­шать, видаляють зябра і промивають.

Підготовлені рибні відходи або дрібну рибу кладуть у каструлю, заливають холодною водою, закривають кришкою і доводять до кипіння. Потім кришку знімають, додають промиту петрушку або селеру та цибулю, сіль, лавровий лист і продовжують варити на малому вогні 50-60 хв., періодично знімаючи піну й жир.

Готовий бульйон проціджують крізь густе сито або марлю.

close
Додати свій рецепт