Гарбузове масло

Складові:
- 8 склянок гарбузового пюре
- цукор 4 склянки
- кориця 1,5 чайної ложки
- мускатний горіх 1/2 чайної ложки 
- імбир 1чайна ложка
- мелена гвоздика 1/4 чайної ложки 
- 1 ч.л меленого кардамону
- ванільний цукор 1 пачка
- сік і цедра 4 лимонів

Приготування
Гарбуз почистіть, поріжте на пластинки, заверніть у фольгу й запечіть у духовці доки не зм’якне і пробийте блендером. Або поріжте гарбуз зі шкіркою на частини, у посудину налийте на 1см гарячої води, вкладіть гарбуз шкіркою вниз, накрийте покришкою і поставте у мікрохвильовку на 15 хвилин, щоб зм’як. Виберіть м’якоть ложкою і розімніть. 
Змішайте всі інгредієнти й викладіть у форму з товстим дном. Накрийте кришкою, поставте у нагріту духовку нa невеликий вогонь десь 150° і запікайте протягом 3 годин поки не стане коричневувата густа однорідна маса, час від часу помішуючи, щоб запобігти підгорянню. Заповніть простерилізовані баночки масою і закупорте кришками.
Улюблений джем англійців, як вони кажуть - смак дитинства, і справді дуже делікатний з кислинкою і неповторним ароматом, а який же корисний.

close
Додати свій рецепт