Поливка куряча (Закарпатська кухня)
enjoy
27.04.2015

Складові:
на одну порцію:
- курка 103г
- морква 25г
- петрушка (корінь) 7г
- селера (корінь) 7г
- кольрабі 20г
- цибуля 12г
- сіль 5г
- чорний перець горошком 0,03г
- петрушка зелена 4г
- вода 350г
- різанки 100г

Приготування
Для приготування курячої поливки для середньої сім'ї потрібна одна курка. М'ясо добре промивають, кладуть у емальований посуд і заливають холодною водою. Якщо курка молода, разом з курячим м'ясом кладуть обчищені овочі (2 моркви, 2 кореня петрушки, 1 селе­ра, і кольрабі. 1 цибулина) та 5—6 горошин чорного перцю. Моркву, селеру, петрушку ріжуть уздовж на 2 частини, а кольрабі — на 4 ча­стини. Стару курку спочатку кип'ятять, потім додають овочі.

Поливку варять на слабому вогні, щоб вода кипіла дуже повільно й обережно знімають піну. Якщо вода википить, доливають чисту га­рячу воду і продовжують варіння, поки м'ясо добре звариться. На­прикінці варіння у поливку додають зелену петрушку.

Окремо варять різанки (домашню локшину), потім відкидають на друшляк і промивають холодною водою. У тарілку кладуть різанки, шматок вареної курятини, кусочки варених овочів і заливають гарячою поливкою. Поливка повинна бути прозорою, з маленькими краплинами жиру на поверхні, м'ясо і овочі — не розварені.

close
Додати свій рецепт