Пляцок з яблуками
Найпростіший яблучний пиріг в духовці

Тісто: 200г вершкового масла втерти з 175г цукром, по черзі додаючи 3 яйця. Акуратно вимішати з 175г мукою, 1 ч.л. порошком для печеня і серцевинкою ванільного стручка.
Начинка: 3-4 яблука помити, розрізати на чвертки, забрати серцевину і порізати на дольки. В посуді з товстим дном розтопити 50г вершкового масла, вкинути 1 стручок ванілі (попередньо розрізати і забрати серцевину), 2 ст.л.  цукру, 1/2 ч.л кориці. Злегка притомити в цьому сосі яблука. При потребі можна додати трошка води. Остудити.
Братванку змазати маргариною і викласти тісто в неї. Зверху викласти яблука (без рідини) і випікати при 200 градусах близько 40 хвилин. 1 ск. домашніх вершків збити з 1 ст.л цукром пудрою, додати сік чвертки лимона і поступово влити сок з яблук акуратно перемішуючи. Остудити в холодильнику.
Коли пляцок вистигне, викласти зверху збиті вершки (можна попередньо збризнути пляцок коньяком).

close
Додати свій рецепт