Пляцок «Рушничок»
enjoy
17.02.2015

Складові:
тісто:
- 250г маргарину 
- 1 ск. цукру 
- 4 жовтки 
- 4 ст.л. сметани 
- 1 п. розпушувача 
- 3 ск. борошна

макова маса: 
- 0,5 ск. маку запарити і пропустити декілька разів через м'ясорубку
- 4 білки збити з 0,5 скл. цукру
- 1,5 ст. л. манної крупи

крем:
600г молока 
1 ст. цукру + ваніль 
7 ст. л. муки(середня гірка) 
400г вершкового масла
300г молока + 1 ст. цукру - на вогонь, довести до кипіння. 
300г молока + 7 ст. л. муки перемішати, стежити щоб не було грудок. 

Приготування
Тісто: замісити тісто, розділити на дві частини.

Макова маса: змішати все.

Окремо зробити желе, вилити на піднос, (або шось за розміром таке, як деко, на якому випікаєте коржі) покритий харчовою плівкою. Взяти одну частину тіста, рівномірно розприділити її по деку, викласти на тісто половину макової маси і спекти. Так само спекти ще один корж.
Коли коржі остинуть, змастити один корж кремом, покласти пласт желе. Змастити другий корж і перевернути його кремом вниз і покласти на желе. Крем мастити на макову масу.

Заварний крем: у молоко з цукром, коли закипить, влити тонкою цівкою молоко з мукою. Постійно помішувати! Коли загусне, зняти з вогню. Поставити остигати. Під час охолодження кілька разів перемішати. Коли повністю охолодиться, додати 400 г м'якого вершкового масла. Збити. 

close
Додати свій рецепт