Роз'ємна форма діаметром 20 см
Складові:
- 1 бісквітний корж
- 500 г жирної сметани
- 70 г (1/2 склянки) цукрової пудри (або за смаком)
- 40 г кокосової стружки
- 350 г консервованих ананасів кільцями
- 2 ст. ложки желатину
- 100 мл холодної кип'яченої води
- ромова есенція
- кокосова есенція
Приготування
Залити желатин холодною кип'яченою водою для набухання на 20 хвилин.
Вийняти ананаси з компоту на сито і дати їм стекти.
В невелику частину Компотний рідини додати 2 краплі ромової есенції (це буде просочування для бісквіта).
Набряклий желатин довести до кипіння (але не кип'ятити!), Дати йому охолонути.
Збити сметану з цукровою пудрою, ввести в масу желатин, ще раз перемішати.
Додати кокосову стружку, залишивши небагато для прикраси, і 2 краплі кокосової есенції.
Поставити сметанно-кокосовий крем в холодильник, щоб трохи загус.
Вистелити дно форми пергаментним папером. Покласти у форму бісквітний корж, полити його ананасово-ромової просоченням.
Викласти на бісквіт ананасові гуртки, поверх залити кокосовим кремом. Помістити торт в холодильник на 3 години до застигання.
Дістати торт з холодильника, акуратно провести ножем по колу бортиків, як би вирізаючи торт, зняти кільце рознімної форми.
Прикрасити торт за своїм бажанням і фантазії.
Бісквітний корж можна приготувати з будь-якого рецепт.
Щоб сметана добре збила, бажано на кілька годин відкинути її на друшляк, щоб стекла зайва рідина.
Застелите друшляк марлею, складеною в кілька шарів, викладіть сметану, закрийте і поставте в холодильник.