Паска Ніжна
enjoy
20.03.2015

Складові:
- 1 кг муки
- 400 грам молока
- 10 жовтків
- 100 грам мокрих дріжджів
- 200 грам масла або маргарину
- 300 грам цукру
- 100 грам ізюму
- 1/2 ч.л. солі
- потерта цедра з 1 лимона

Приготування
Дріжджі розвести в теплому молоці+ 100 грам цукру і 200 грам борошна. Все добре перемішати і поставити в тепле місце, щоб опара збільшилась в 2 рази.
Після того, як суміш підросте- додати решту цукру, жовтки, ізюм, цедру з лимона, сіль і муку. Замісити тісто до однорідності і в кінці додати розтоплений і охолоджений жир.Місити приблизно 10- 15 хв. поки тісто не почне відставати від рук! Поставити в тепле місце, щоб збільшилось в двічі. Тоді його опустити і зачекати, щоб знову підросло. Розложити тісто на 1/3 частини посудиничастини і дати знову піднятись в два рази. Розкалити духовку до температури 200 градусів. Всадити паску і після 10 хв зменшити температуру до 170-160 градусів. Випікати ще 50 хв.
З тієї порції виходить 3 паски діаметром приблизно 18, 20, 25 см.

close
Додати свій рецепт