Паска мигдалева
enjoy
27.04.2015

Складові:
на 2 порції:
- молоко 50 мл
- дріжджі свіжі 30г
- сметана 2 ст. ложки
- молоко згущене варене 2 ст. ложки
- борошно пшеничне 250-300г
- яйця курячі 2 шт.
- цукор 150г
- сіль 1/3 ч. ложки
- ваніль
- масло вершкове 50г
- мигдаль мелений 50г
- родзинки 50г
- розпушувач тіста 1 ч. ложка
- бренді 1 ч. ложка

Приготування
Розраховано на дві форми для пасок, об'ємом 500 мл. У теплому молоці розводимо дріжджі і даємо їм піднятися пінною шапочкою.  Змішати сметану та варене згущене молоко. Змішати рідину з дріжджами і всипати дві ст. ложки борошна від усього зазначеного обсягу. Змішати інгредієнти і прибрати в тепле місце накривши плівкою або рушником.

Відокремити білки від жовтків. Білки в холод, жовтки розтерти з цукром, ваніллю і сіллю. До жовтків можна додати столову ложку води для кращого змішування з цукром.  

Збити білки в міцну піну. Жовтки додати до опари. Поступово підсипати потроху просіяне борошно з розпушувачем. Додати бренді і замісити тісто. Додавати потроху збиті білки і продовжувати заміс. В кінці замісу, додати розм'якшене вершкове масло і мелений мигдаль. Ще раз ретельно вимісити. Тісто повинно вийти в'язким, тягучим, як іриска.

Дати тісту двічі піднятися, кожен раз ретельно обминаючи його. Можна приготувати його з вечора, поставити на ніч у холодильник і вранці піч. Змастити форми рослинним маслом, присипати їх меленими сухарями або вистелити дно пергаментним кружечком.  Залити ізюм гарячою водою на 10 хвилин. Промокнути і присипати борошном. Додати до тіста.

Розділити тісто на дві частини, кожна з яких повинна займати приблизно 1/3 форми або трохи більше. Дати настоятися 1 годину, півтори.  Випікати при 170 гр на середній полиці, приблизно 30 хвилин. Дати повністю охолонути у формі.  Тісто дуже здобне, буде підніматися повільно.

Прикрасити, як душа забажає.

close
Додати свій рецепт