Складові:
- цибуля - 1 пучок
- кріп - 2-3 пучка
- сироватка - 2-3 л.
- сметана - 500 грам
- картопля - 4-5 бульби
- редиска - 6-8 шт.
- яйця - 3-4 шт.
- огірки - 3-4 шт.
- м'ясо - 500 грам
Приготування
М'ясо, яйця і картоплю відваріть. М'ясо, картоплю і зелень подрібнити. З варених яєць виймемо жовток, білок наріжемо. Зелень наріжемо, посолимо, заллємо 0,5 склянки сироватки і хвилин 15 посилено придушите цю масу дерев'яним товкачем, щоб сироватка стала зеленою. Потім додамо туди жовтки і знову розтирайте. Чим більше жовтків, тим жовтіше і смачніше виходить окрошка. Сироватку виллємо в каструлю і солемо. Якщо вона не кисла, додамо лимонний сік або лимонну кислоту, а якщо сироватка кисла, то додамо цукор. Додати в сироватку сметану і добре розмішати. Додамо овочі і дамо настоятися.