Новорічний вінегрет
enjoy
15.02.2015

Складові:
- морква 1 штука
- огірки 3 штуки
- буряк 1 штука
- картопля 3 штуки
- цибуля 1 штука
- сіль за смаком
- перець за смаком
- зелень за смаком

Приготування
Традиційно для вінегрету потрібно відварити овочі. Моркву і буряк з картоплею викладаємо в каструлю. Заливаємо овочі водою і відварюємо в мундирах на великому вогні. Попередньо овочі не варто чистити, оскільки вони можуть втратити свій колір. Поки овочі варяться, висипаємо до них дрібку солі. Коли овочі зварилися, а потрібно для цього приблизно близько години, виймаємо їх і викладаємо остуджуватися. Коли овочі стануть холодним можна приступати до нарізки. Нарізаємо дуже дрібними кубиками картоплю, моркву та буряк. Не варто турбуватися, якщо у вас забарвилися руки, від вареного буряка вони оговтаються швидко за допомогою лимонного соку.

Порізані овочі викладаємо в миску. В окрему миску викладаємо квашену капусту і заливаємо її холодною водою. Помішуємо в мисці капусту і залишаємо приблизно на пів години. Капуста після вимочування не стане занадто кислою. Зливаємо воду з капусти і потім висипаємо її в загальну миску.

Мариновані або солоні огірочки нарізаємо такими ж дрібними кубиками. Вінегрет майже готовий. Залишилося тепер тільки підготувати горошок консервований і консервовану білу квасолю. Відкриваємо банки і розкладаємо горошок і квасолю на серветку, так стече маринад і вбереться зайва вода. Висипаємо горошок і квасолю в миску до овочів.

Коли всі овочі поклали у велику миску, то поливаємо їх рослинним маслом. Краще купити масло без запаху і без добавок. Овочеву суміш перемішуємо, висипаємо трохи солі і перцю. Тепер можна викладати вінегрет в миску і подавати його на стіл.

Прикрашаємо свіжою зеленню і подаємо на стіл.

close
Додати свій рецепт