Новорічний салат «Олів'є»
enjoy
15.02.2015

Складові:
- варені яйця 4 шт.
- запечена картопля 4 шт.
- запечена морква 200г
- селера 50г
- солоний огірок 100г
- зелений горошок
- запечена грудинка індика
- кріп

майонез:
- 2 жовтки
- 300 мл соняшникової або оливкової олії
- 20 мл лимонного соку
- 1 ст. ложка гірчиці

Приготування
Нарізайте всі овочі однаково і бажано - розміром із зелений горошок. Спочатку наріжте картоплю, потім моркву. Стебло селери розріжте навпіл і наріжте, додайте у салат. Потім додайте нарізані солоні огірки та консерваваний зелений горошок. Замість звичної вареної ковбаси додайте у салат запечену грудинку індика. І наостанок поріжте варені яйця. Заправте олів'є домашнім майонезом та сметаною.

Майонез: збийте блендером два жовтки. Під час збивання поступово, струмочком, додавайте олію. Також додайте сік лимона і 1 ст. ложку гірчиці. Головна умова правильного майонезу - всі продукти мають бути холодними.

close
Додати свій рецепт