Складові:
- креветки (тигрові) 500г
- салат 2 пучки
- помідори 3 шт.
- томатна паста 200г
- сметана 100г
- майонез 100г
- часник 2 зубчики
Приготування
Відваріть креветки в панцирі і очистити (в панцирі вони виходять смачніші і соковитіші, ніж куплені, очищені)
Порізати салатні листя. Зазвичай рекомендують салат рвати руками, але можна і порізати.
На плоску тарілку викласти порізаний салат. Посипати відвареними креветками. Полити соусом.
Приготувати соус: в чашці змішати сметану, майонез, і кетчуп (не гострий, а якийсь солодкий) і видавлений часник. Додавати кетчуп до того моменту, як соус стане приємного рожевого кольору. Саме суміш цього соусу з салатним листям і креветками підкорює тих, хто вперше пробує цей салат.
Добре поєднується з білим сухим вином
Прикрасьте скибочками (кільцями) помідора. Подавати охолодженим.