Складові:
- 3 ск. молока
- 2 ск. борошна
- 3 яйця
- 1 ч.л. солі
- 1-2 ст.л. цукру
- 3/4 ч.л. розпушувача або щіпка соди
- 3 ст.л. рослинної олії - у тісто
- рослинна олія - для смаження
начинка:
- полуниця 300г
- цукор 1\2склянки
- масло вершкове 50г
Приготування
Просіяне борошно насипати у глибокий посуд, додати сіль, цукор, розпушувач. Перемішати. Додати яйця та половину склянки молока.
Замісити тісто, має вийти трохи густе. Розбавити тісто молоком і замісити, щоб вийшла консистенція рідкої сметани. Додати 3 ст.л. рослинної олії та добре розмішати.
Відставити тісто на 15-20 хвилин. Розігріти сковороду, змастити олією. Налити тісто на сковороду. Смажити млинці.
Робимо начинку. У м'якому вершковому маслі розтерти цукор, додати подрібнені полуниці та зробити пюре.
Змастити млинці полуничною начинкою та згорни в трубочку. Викласти млинці на блюдо. Можна прикрасити шматочками полуниці, м'ятою.