Складові:
- молоко коров'яче 500 мл
- яйця курячі 2 шт.
- цукор 2-3 ст. л.
- борошно 1,5-2 ст.
- масло вершкове 2 ст. л.
- сода щіпка
- оцет 1/2 ст. л.
- маскарпоне 500 г
- цукрова пудра 150-160 г
- вершки молочні (30%) 300 мл
- ванілін за смаком
- шоколад за смаком
Приготування
Підготувати інгредієнти.
Приготувати млинцеве тісто: змішати яйця, цукор, молоко. Поступово додати борошно до потрібної консистенції. Потім додати соду, погашену оцтом, і розтоплене вершкове масло.
Спекти млинці. Для млинцевого торта млинчики потрібні середньої товщини і без дірочок, тому я їх смажу на сковороді з керамічним покриттям.
Для приготування крему добре перемішати вершковий сир (наприклад, маскарпоне) з цукровою пудрою (краще це робити вручну).
Збити міксером вершки з додаванням ваніліну.
Натерти шоколад (можна взяти половину темного і половину молочного шоколаду).
У суміш вершкового сиру додати збиті вершки і трохи збити міксером. Додати тертий шоколад і акуратно перемішати до однорідного стану.
Зібрати торт: на блюдо викладати млинці, змащуючи кожен підготовленим кремом. Висоту торта можна регулювати за бажанням, використовуючи стільки млинчиків, скільки потрібно. Зверху торт теж покрити кремом.
Готовий торт необхідно витримати в холодильнику мінімум 5 годин. Я залишала на ніч. Млинцевий торт при подачі можна прикрасити шоколадом або ягодами. Я прикрасила мандаринами - напередодні свята їх яскравість піднімає настрій!