Медовий торт "Особливий", найсмачніший на світлі
enjoy
31.10.2014

Складові:
- 100 г вершкового масла 
- 100 г цукру 
- 2 великих і 3 маленьких яйця 
- 1 стакан меду 
- 1 чайна ложка соди 
- 2.5 склянки борошна 

крем: 
- 500 мл сметани 27% 
- 300 мл вершків 35% 
- 1/2 склянки цукру 
- 300 г чорносливу 
- 200 г підсушених і порубаних волоських горіхів 

Ободок від знімної форми №26. 
5-6 аркушів пекарського паперу.

Приготування
Змішати мед, цукор, соду, яйця і масло і поставити на парову баню. (заважати постійно, стежити, щоб яйця не зварилися) до повного розчинення цукру і масла і утворення однорідної маси. Додати борошно. Добре розмішати ложкою. 

Дати охолонути. Накрити харчовою плівкою і помістити на 12 годин у холодильник. 

Вийнявши з холодильника, дати постояти при кімнатній температурі 3-4 години. 

Тісто виходить рідке. 

На лист, застелений пекарської папером, помістити ободок від рознімної форми, викласти в нього 2 повних столових ложок тесту і розмазати його по папері. Можна злегка змастити її вершковим маслом. 

Випікати корж в прогрітій духовці при 180 С 7-10 хвилин (все залежить від вашої духовки) до золотисто-коричневого кольору. 

Підрізати готовий корж ножем по колу. Зняти разом з папером і покласти його остигати. 

Таку ж процедуру повторити з рештою коржами. 

В оригіналі виходить 5 коржів. 

Один корж запекти набагато сильніше, ніж інші до темно-коричневого кольору і зробити з нього крихту (в блендері) 

крем: 
- Збити сметану з цукром. Вершки збити окремо. З'єднати все разом. 
- Чорнослив нарізати, горіхи порубати. 

збірка: 
Перший корж намазати кремом і посипати чорносливом. 
2-й корж - крем, горіхи 
3-й корж - крем, чорнослив 
4-й корж - крем, горіхи. 
5-й корж - крем, крихта змішана з горіхами. 

Бока торта - крихта з горіхами.

Торту треба дати просочитися.

close
Додати свій рецепт