Мариновані білі гриби
enjoy
10.02.2015

Для маринування підходять будь-які боровики* (білі гриби), за умовою, що вони не червиві, тверденькі як капелюшок так і ніжка, і краще за все «сьогодні виросли». «Вчорашні», великі і м'які, але не червиві боровики дуже добре засушити, розрізавши на пластинки по 3-4 мм. Маринад випробуваний часом.

Складові:
- вода 1 літр
- сіль велика, що не йодована 2 столові ложки
- цукор 3.5 столові ложки
- гвоздика 5 суцвіть
- запашний перець 5 горошин
- лавровий лист 3 штучки
- оцет 50-100 мл (за смаком)

Приготування
Маринад варити 25 хвилин, потім влити оцет, перемішати і розлити по банках. Кількість маринаду легко розрахувати, розмістивши гриби по банках, заливши банки кип'яченою водою і слив її в мірну ємність. Її і будемо використовувати для варіння маринаду. Гриби ретельно відсортувати, очистити ніжку, промити, нарізати на «шматочки» по 2-3 см і відварити на дрібному вогні протягом 20-30 хвилин. Найкраще першу киплячу воду злити і оновити. Гриби розкладаємо по стерилізованим банкам (найкраще по 0.5 - 0.7 літра) і заливаємо готовим маринадом. Накриваємо стерилізованими кришками і стерилізуємо готові банки в перебігу 30-40 хвилин (залежить від величини банки) Кришки повинні бути хорошими! Годяться як закатні  так і закручувані.

close
Додати свій рецепт