Складові:
тісто:
- 500г муки
- 4 яйця
- 1 ст. цукру
- 200г сметани
- 200г маргарина
- 2 ст.л. розпушувача
мак:
- 4-5 ст. сухого маку
- 3 яйця
- 1 ст. цукру
- 2 ст.л. розпушувача
- 1 ст.л. манки
Приготування
Налити небагато води в мак, поставити на вогонь і помішуючи випарувати всю воду. Коли остине, дати 3 жовтки, цукор, манку, порошок. Білки збити окремо і акуратно перемішати з маком.
Для тіста:
Яйця розтерти з цукром, добавити сметану, мягкий маргарин і муку просіяну разом з розпушувачем. Замісити тісто. Воно вязке, накладати ложкою на застелений пергаментом лист. Присипати легенько мукою і розрівняти рукою тісто, роблячи борти по бокам. Посипати тісто манкою, щоб тісто не було потім мокре від маку.
Викласти начинку, розрівняти і пекти приблизно годину-півтори при температурі 180 градусів.
Зразу з форми не виймати, нехай трохи в формі вистине.
Коли остине, полити шоколадною глазур'ю.