Лимонний мармелад
enjoy
28.02.2015

Складові:
- 120 мл води
- 400г цукру
- 1 пачка желатину
- 60 мл холодної кип'яченої води
- 180 мл соку лимона (3-4 лимона)
- кілька ложок цукру для прикраси
- 3 великих лимона

Приготування
Знімаємо цедру з лимонів. Желатин заливаємо 60 мл холодної кип'яченої води і залишаємо його розмокати (на 5-10 хвилин). 400г цукру і 120 мл води змішуємо і відправляємо на вогонь. Доводимо до кипіння і трохи уварюємо.

Сироп знімаємо з вогню і до нього додаємо желатин. Вливаємо лимонний сік, який проціджуємо через сито. Ароматну рідину, яка незабаром буде мармеладом, перемішуємо і заливаємо у форму. Накриваємо форму кришкою і відправляємо в холодильник (або будь-яке інше холодне місце) на 2 години. Готовий мармелад розрізаємо на кубики, які мачаємо в цукор з усіх боків. 

close
Додати свій рецепт