Квас з корицею
enjoy
07.02.2015

Складові:
- 1 кг Бородинського хліба
- 6 літрів води
- 1 столову ложку товченої кориці
- 4 склянки цукру
- розведеного в 1 літрі  окропу (із загальної кількості 6 літрів)
- 25г пресованих дріжджів, заздалегідь розведених у 1/2 склянці води (із зазначених 6 літрів) з добавленням 2 столових ложок борошна
- 1/2 склянки соку червоних буряків

Приготування
Дрібно нарізаний Бородинський хліб і корицю заливають окропом. Коли суміш охолоне до температури 24—25 °С, вливають в неї. 1/2 склянки закваски, приготовленої з пресованих дріжджів і води. Усе старанно перемішують, накривають і ставлять на 5 днів для настоювання і бродіння. Після цього додають розведений в окропі цукор і ставлять на 4 дні в холодне місце для бродіння. Коли квас закисне і відстоїться, обережно зливають його в інший посуд, забарвлюють соком буряків і кип'ятять протягом 15—20 хв, охолоджують, розливають у пляшки, закупорюють їх, ставлять на 24 год у тепле місце, а потім — у холодильник.

close
Додати свій рецепт