Кус-кус в мультиварці
enjoy
19.02.2015

Складові:
- крупа кускус (звичайна з роздробленої пшениці) 1 склянка
- вода очищена 2 склянки
- сіль за смаком
- масло вершкове за смаком

Приготування
Для початку застеляємо стільницю кухонним рушником, викладаємо на нього кус-кус і перебираємо, видаляючи сміття будь-якого виду. Промивати його не треба, відразу пересипаємо зерна в чистий посуд, виставляємо на стільницю інші інгредієнти, які знадобляться для приготування страви, і приступаємо до наступного кроку.

Вставляємо штекер мультиварки в розетку, закріплюємо в ній тефлонову чашу, вливаємо туди потрібну кількість очищеної води і вмикаємо режим «Варка на пару» або «Пар/Макарони» на 5 хвилин. Як тільки рідина закипить, додаємо в неї за смаком сіль і підготовлений кус-кус. Відразу закриваємо кухонний прилад кришкою і виставляємо новий режим «Підігрів» на 15 хвилин.

Після того як мультиварка відключиться, сповіщаючи про це відповідним гудящим, пищащим або пикаючим звуком, додаємо в готову страву трохи вершкового масла. Злегка перемішуємо жир з кашею. Робити це краще дерев'яною або силіконовою кухонною лопаткою або спеціальною пластмасовою ложкою, щоб не пошкодити тефлонове покриття. Далі витримуємо ароматну страву в нагрітій чаші під щільно прикритою кришкою ще 5-10 хвилин, а потім дегустуємо.

Кус-кус в мультиварці після приготування трохи настоюють і потім подають в гарячому вигляді як гарнір або основну другу страву. Таку кашу можна сервірувати по-різному, наприклад, просто доповнивши черговою порцією вершкового масла, салатом, смаженими, тушкованими або запеченими овочами, м'ясом, птахом або рибою.

Ця страва дуже любить прянощі: чебрець, орегано, базилік, майоран, а також м'яту, особливо, якщо подавати його з морськими мешканцями. Так що звичайний відварений кус-кус можна спокійно назвати ідеальною основою для приготування кулінарних шедеврів. Насолоджуйтесь і отримуйте задоволення від простої їжі!

close
Додати свій рецепт