Курка у вині
enjoy
27.04.2015

Складові:
- 1 домашня курка
- 4 яблука солодкі
- 1 ск. білого вина
- 2 солодких перця
- 2 цибулини
- 1 лимон
- сіль
- перець
- олія
- вершкове масло
- чебрець

Приготування
Курку розділити на частини.Посолити, поперчити.На пательні розігріти 2 столових ложки олії (якщо курка досить жирна, то можна менше) і 20-40 гр вершкового масла. Кинути галузку чебрецю для запаху. Легко обжарити шматки птиці і перекласти в посудину для випікання.

Порізати цибулю на смужки і обжарити в жирі, що утворився в результаті обжарювання курки, попередньо забравши звідти галузки чебрецю. Коли цибуля вже буде майже готова, додати втерті на грубій терці яблука окроплені лимонним соком (щоб не почорніли) і легко протушити.

До курки додати нарізаний перець і цибулю з яблуками. Залити склянкою білого вина і випікати в духовці близько півтори години, час від часу помішуючи. За 5 хв до готовності додати цедру лимона і перемішати.

close
Додати свій рецепт