Консервовані помідори
enjoy
20.02.2015

Складові:
- помідори
- перець запашний і чорний перець
- сіль, часник
- петрушка
- кріп
- лавровий лист
- листя смородини і вишні

Приготування
Для закатки треба вибирати стиглі, але тверді і невеликі помідори. 
Банки і кришки простерілізувати (банки над парою 10-15 хвилин, кришки залізні кип'ятити також 10-15 хвилин). 
На літрову банку потрібно : запашний (3 шт.) і чорний (5 шт.) перець горошком, 1 маленький лавровий листок, смужка кореня хріну, 3-4 очищених зубчика часнику, 2-3 гілочки петрушки, 1 зонтик кропу, по одному листку смородини і вишні. Укласти все бажано в ще гарячі банки, відразу прикриваючи кришками.
Добре вимиті помідори щільно укласти в банки. Залити окропом на 15 хвилин, потім воду злити, стежачи, щоб не висипалися спеції. Закип'ятити ту ж воду і залити знову на 15 хвилин. Знову злити воду, додати на літрову банку по 1 столовій ложці (з горою) солі (бажано не йодованої і не дуже дрібної), цукру і оцту, залити свіжим окропом так, щоб коли закривалося кришкою, трішки води витекло. Відразу загорнути, трохи покатати банку по столі, щоб розійшлися сіль і цукор перевернути кришкою вниз і прикрити ковдрою або товстим рушником до повного охолодження. Потім перевернути кришкою вгору і зберігати бажано на холоді.

close
Додати свій рецепт