Книш гуцульський
enjoy
17.02.2015

Складові:
на одну порцію:
- борошно ку­курудзяне 50г
- вода 100г
- сіль 2г
- борошно пшеничне 5г
- бринза 42г
- зелень петрушки 10г
- часник 2г
- зелень кропу 5г
- сало-шпик 10 г

Приготування
У киплячу підсолену воду всипають просіяне кукурудзяне бо­рошно, заварюють тісто, добре вимішують, щоб не залишилось гру­док і залишають на деякий час, щоб воно охолонуло і загустіло.

Підготовлене тісто ділять на частини і на дошці, посипаній пше­ничним борошном, розкачують з цих частин невеликі коржі. На середину коржа кладуть протерту бринзу, змішану з дрібно нарізаною зеленню петрушки, тертим часником та дрібно нарізаним кропом.

Фарш загортають у тісто, зверху кладуть тонку скибку сала і випікають у духовці. Готові книші подають гарячими по 2-3 шт. на порцію.

close
Додати свій рецепт