Класичні козинаки
enjoy
08.11.2014

Складові:
- горіхи(арахіс, соняшникове насіння, мигдаль, грецькі горіхи, лісові горіхи):0,5-кг
- мед:0,5-кг
- цукор:2-ч.л

Приготування
Горіхи чистимо, подрібнюємо і обсмажуємо на сухій сковорідці.
В окремому посуді змішуємо мед і цукор, дуже добре перемішуємо і ставимо на плиту на середній вогонь, помішуючи, доводимо до кипіння, знімаємо і остуджуємо.
І так тричі.
У результаті ваша солодка маса повинна перетворитися в густий медовий сироп.
Коли мед закипів втретє, додаємо в цю масу горіхи, і варимо ще 10 хвилин, постійно помішуючи.
Дерев'яну дошку змочуємо водою і викладаємо на неї медово-горіхову масу, починаємо розкочувати змоченою водою качалкою в рівний пласт.
Тепер гострим ножем вирізаємо ромби і складаємо на тарілку, щоб козинаки не злиплися, перекладаємо їх пергаментом.

close
Додати свій рецепт