Кіфлики (угорська кухня)
Катя
10.10.2015

Складові:
тісто:
- 0,5 кг борошна
- 250 г маргарину
- 3 жовтки
- 200 г сметани або кефіру
- 1/2 ст. л. цукру
- дрібка солі

начинка з горіхів:
- 200-250 г мелених грецьких горіхів
 -3 білки
- 1 ч. л. цукру. 

обсипка:
- цукор-пудра + ваніль.

Приготування
Замістити тісто. Розрізати на 4 частини. Розкачати на листи, товщиною 1-2 см. Розтопити маргарин або смалець /не солений/, змастити тісто, скрутити кожний кусок у рулет і помістити до холодильника на 1-2 години. Після цього тісто (1/4 частина скручена у рулет) нарізаємо на 12-13 частин, кожний шматочок натонко розкачуємо і викладаємо начинку, скручуємо, загинаємо кінці і надаємо тісту форму маленького рогалика.

Поки тісто в холодильнику готуємо начинку. Мелені горіхи змішати зі збитим з цукром білком. Випікати при 180 градусах. Можна гарячими обваляти в цукрі чи цукровій пудрі. 
Також начинкою може бути сливовий леквар або інший густий джем, який не витече при випіканні. 



Джерело: Замістити тісто. Розрізати на 4 частини. Розкачати на листи, товщиною 1-2 см. Розтопити маргарин або смалець /не солений
close
Додати свій рецепт