Холодний суп-пюре з авокадо
enjoy
17.09.2014

Складові:
- 1 велике стигле авокадо 
- 1 маленька цибулина 
- 1 зубчик часнику 
- пучок кінзи 
- невеликий пучок м'яти 
- 2 ст. л. лимонного соку 
- 700 мл охолодженого овочевого бульйону 
- 1 год. Л. винного оцту 
- 1 ст. л. соєвого соусу 
- сіль, чорний перець 
- 1 лайм 
- 4 ст. л. сметани 
- кілька гілочок кінзи 
- кілька гілочок м'яти

Приготування
Лук очистити, подрібнити. Часник очистити, роздавити площиною ножа. Зелень вимити, обсушити й подрібнити. Авокадо вимити, розрізати уздовж навпіл, видалити кісточку. 
М'якоть вийняти, помістити в блендер, додати цибулю, часник, зелень, лимонний сік і половину бульйону. Розбити в однорідне пюре. Влити бульйон, що залишився, оцет і соєвий соус, збити. Приправити до смаку сіллю і перцем, накрити і охолодити.

Приготувати заправку. Лайм вимити, натерти цедру, віджати сік. Сметану змішати з соком лайма. Гілочки кінзи і м'яти вимити, листочки відокремити від стебел. 
Охолоджений суп розлити по тарілках, в центр кожної покласти ложку сметани, посипати цедрою лайма. Прикрасити свіжою зеленню.

close
Додати свій рецепт