Кекс з ожиною та яблуками
enjoy
27.02.2015

Складові:
- 250г муки
- 3/4 ч.л. гашеної соди
- 3/4 ч.л. порошка до печива
- 130г цукру
- 175г вершкового масла
- 0,5 ч.л. кориці
- 2 ч.л. ванільного цукру
- 1 маленьке яблуко (натерте на терці разом з шкіркою)
- 2 великих яйця
- цедра з лимона
- 250г ожини

Приготування
У миску всипати муку, соду, порошок для печива. Додати масло, цукор і розтерти пальцями в крихту. Відсипати окремо 5 ст. л. крихт і додати туди корицю, ванільний цукор, відставити.
Натерте яблуко перемішати із збитими яйцями і цедрою лимона. Влити це все до борошняної маси. Вимісити. Акуратно додати 3/4 ожини.
Викласти тісто у форму (21*10,5) змащену маслом і посипану манною крупою. Зверху викласти залишену ожину і посипати крихтами з корицею і ван. цукром.
Пекти при температурі 180. Через 50 хвилин накрити фольгою і допікати до готовності. Готовність визначається сухою паличкою.
Остуджувати спочатку у формі, а потім на гратах.

close
Додати свій рецепт