Кекс Кисільок
enjoy
26.02.2015

Складові:
- 120г вершкового масла, кімнатної температури
- 0,5 ст. сметани
- 1 пачка кисіля (180г) з любим смаком, у мене вишневий
- 3 яйця
- 0,5 ст. цукру
- 1 ст. муки
- 1 пакетик ванильного цукру
- 1 ч.л. розпушувача
- 1/4 ч.л. соди
- 1/4 ч.л. соли
- 1 ч.л. лимонного соку

Приготування
Включити духовку на 180 градусів. Форму для кекса вистелити пергаментним папером.
Яйця поділити на білки та жовтки. Муку змішати з розпушувачем і содою і просіяти в миску.
Масло збити з цукром і ванільним цукром до пишної масси, потім добавити жовтки, ще трохи збити, добавити сметану, збити ще трохи, потім добавити кисіль і ще раз добре збити, щоб кисіль розтворився.
Окремо збити білки з сіллю і лимонним соком до сильної піни.
Потім добавити білки до сметанно-масляної суміші і змішати на низькій швидкості, всипати муку, всипати муку, легенько перемішати до однорідної консистенції.
Перелити тісто в форму і пекти 30 хв. приблизно. Пробувати чи пропеклось дерев'яною паличкою. 
Остудити кекс трохи в формі, а потім на решітці.

close
Додати свій рецепт